BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA DIQQATNING TAQSIMLANISHI VA OBRAZLI XOTIRANING RIVOJLANISHINI O’RGANISH - Dehkanova Marg'uba Erkinovna; Jaloldinova Nigina Nodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarida diqqatning taqsimlanishi va obrazli xotiraning rivojlanish xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot ushbu yosh davrida kognitiv jarayonlarning shakllanishi va o’ziga xos jihatlarini o’rganishga qaratilgan. Unda o’quvchilarning o’quv faoliyatida diqqatni samarali taqsimlash va obrazli materialni eslab qolish qobiliyatini oshirish bo’yicha tavsiyalar berilgan. Olingan natijalar pedagogik amaliyotda o’quvchilarning psixologik rivojlanishini qo’llab- quvvatlash uchun muhim ahamiyatga ega.