MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA STRESS VA EMOTSIONAL ZO‘RIQISHNI ANIQLASH HAMDA PSIXOLOGIK YORDAM KO‘RSATISH USULLARI - Safarova Sohiba Suyunovna; Atayarov Islom Davronovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan stress va emotsional zo‘riqish holatlarining psixologik xususiyatlari, ularning kelib chiqish sabablari hamda bolaning ruhiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda stress belgilarini erta aniqlash, emotsional holatni diagnostika qilish usullari va psixologik yordam ko‘rsatishning samarali yo‘llari haqida so‘z yuritiladi. Maqolada maktab psixologi, pedagog va ota-onalarning hamkorligi asosida bolalarning psixologik salomatligini mustahkamlash, stressni kamaytirish hamda sog‘lom psixologik muhit yaratishning ahamiyati ochib berilgan. Bundan tashqari, emotsional zo‘riqishning oldini olishga qaratilgan profilaktik mashg‘ulotlar, treninglar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.