O‘ZBEKISTONDA MILLIY G‘OYA FENOMENINING DAVLAT YAXLITLIGINI TA’MINLASHDAGI SIYOSIY-INSTITUTSIONAL TOMONLARI - Jumanov Shirinboy Safarboy o‘g‘li; .M.Atavullayev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada milliy g‘oya fenomenining davlat yaxlitligini ta’minlashdagi siyosiy-institutsional ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Globallashuv, raqamli transformatsiya va transmilliy mafkuraviy tahdidlar kuchayib borayotgan zamonaviy sharoitda milliy g‘oya davlat barqarorligi va suverenitetini mustahkamlovchi muhim omil sifatida tadqiq etilgan. Shuningdek, Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida milliy g‘oyaning jamiyatni jipslashtirish, davlat va xalq o‘rtasidagi ishonchni mustahkamlash hamda mafkuraviy xavfsizlikni ta’minlashdagi o‘rni ochib berilgan. Tadqiqotda siyosiy partiyalar, fuqarolik jamiyati institutlari va davlat boshqaruvi tizimining milliy g‘oyani implementatsiya qilishdagi institutsional mexanizmlari yoritilgan hamda ushbu tizimni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.