OILA INSTITUTI INQIROZINING MA’NAVIY TARBIYAGA SALBIY TA’SIRI - Ravshanbekova Zilola (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oila institutining inqirozi va uning jamiyatdagi ma’naviy tarbiyaga salbiy ta’siri tahlil etilgan. Maqolada oila – inson ma’naviyati va qadriyatlarining shakllanishida muhim ijtimoiy muhit ekani ta’kidlanadi. So‘nggi yillarda ajrimlar sonining ortishi, ota-ona mas’uliyatining susayishi, farzand tarbiyasidagi bo‘shliqlar kabi omillar oila institutining inqirozga yuz tutayotganidan dalolat beradi. Bu holat yosh avlodning axloqiy qarashlariga, ijtimoiy munosabatlariga va fuqarolik mas’uliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada, shuningdek, oila mustahkamligini ta’minlash, ma’naviy tarbiyani kuchaytirish va yoshlarni barkamol shaxs sifatida voyaga yetkazish yo‘llari haqida taklif va tavsiyalar berilgan.