KONSTITUTSIYA ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI - Abdulilloyeva Oydinoy Alimardon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasiga bag’ishlangan. Konstitutsiya har bir mamlakatning suvereniteti, milliy davlatchilikning rivoji, fuqarolarning hayoti, jamiyatdagi o’rni va turmush tarzining konstitutsiyaviy- huquqiy asoslarini belgilab beradigan asosiy qonundir. Konstitutsiya mustaqil huquqiy davlatning asosiy belgisi hisoblanadi. Ushbu maqolada Konstitutsiyaning bugungi islohatlar jarayonidagi roli va uning yurt kelajagini belgilovchi huquqiy poydevor sifatidagi ahamiyati ochib beriladi.