MULOQOT JARAYONIDA BOLA SHAXSINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK VA PEDAGOGIK JIHATLARI - Aliyeva Zebiniso Bazarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bola shaxsining shakllanishida muloqotning o‘rni, pedagogik va psixologik omillarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilar bilan samarali muloqot o‘rnatish, ularda ijtimoiy faollik, mustaqil fikrlash hamda ijobiy xulq-atvorni rivojlantirishning asosiy usullari tahlil qilingan. Muloqot orqali bolaning emotsional holatini qo‘llab-quvvatlash va shaxs sifatida kamol topishiga ta’sir etuvchi omillar haqida fikr yuritilgan.