O‘QUVCHILARDA YOLG‘IZLIK HISSINING PSIXOLOGIK SABABLARI VA UNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Imomova Marg‘iyona Donyorbek qizi; Ibrohimova Dilnavoz Sherzodbekovna; Yusupova Dilrabo Shavkatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada o‘quvchilarda uchraydigan yolg‘izlik hissining psixologik sabablari, uning shaxs rivojlanishi va ta’lim jarayoniga ta’siri ilmiy- pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, oilaviy muhit, tengdoshlar bilan munosabat, emotsional qo‘llab-quvvatlash yetishmasligi, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar hamda virtual muloqotning ortib borishi natijasida yuzaga keladigan yolg‘izlik holatlari yoritib berilgan. Maqolada yolg‘izlik hissining o‘quvchilarning ruhiy holati, o‘ziga bo‘lgan ishonchi, o‘quv motivatsiyasi va ijtimoiy faolligiga salbiy ta’siri ochib berilgan. Shu bilan birga, ushbu muammoning oldini olish va bartaraf etishda maktab psixologi, pedagoglar hamda ota-onalarning hamkorligi, psixologik qo‘llab-quvvatlash va sog‘lom muloqot muhitini yaratishning ahamiyati asoslab berilgan.