MTT DIREKTOR O‘RINBOSARINING BOSHQARUV VA LIDERLIK QOBILIYATLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Mamatqulova Dilfuza Akromovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkiloti direktor o‘rinbosarining boshqaruv va liderlik kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari tahlil qilingan. Shuningdek, rahbarning kasbiy kompetentligi, innovatsion boshqaruv faoliyati, kommunikativ madaniyati hamda pedagogik jarayonlarni samarali tashkil etish mexanizmlari yoritilgan. Direktor o‘rinbosarining liderlik salohiyatini rivojlantirish orqali ta’lim sifati va boshqaruv samaradorligini oshirish masalalari ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab berilgan.