MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOSHQARUV SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ergasheva Maxpura Maribjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida boshqaruv samaradorligini oshirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Unda zamonaviy boshqaruv yondashuvlari, pedagogik menejment, rahbarning kasbiy kompetensiyalari, innovatsion texnologiyalar hamda ta’lim sifatini oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogik monitoring, jamoaviy hamkorlik va strategik boshqaruvning ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati ochib berilgan.