OTA-ONA E’TIBORSIZLIGINING BOLALAR PSIXOLOGIK HOLATIGA TA’SIRI - Karimova Mavluda Baxriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada ota-ona e’tiborsizligining bolalar psixologik rivojlanishiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri ilmiy-psixologik jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, oiladagi mehr-muhabbat, e’tibor va muloqot yetishmovchiligi natijasida bolalarda yuzaga keladigan xavotir, ishonchsizlik, tajovuzkorlik, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar hamda emotsional zo‘riqish holatlari yoritilgan. Maqolada ota-onaning farzand tarbiyasidagi o‘rni, sog‘lom psixologik muhit yaratishning ahamiyati va bolalarning ruhiy salomatligini mustahkamlashga xizmat qiluvchi psixologik tavsiyalar bayon etilgan. Tadqiqot natijalari bolalarda sog‘lom shaxs shakllanishida oilaviy munosabatlarning muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.