ZAMONAVIY TA’LIMDA ELEKTRON DARSLIKLAR VA MOBIL TA’LIM TEXNOLOGIYALARI - Ochilova Mavluda Ibragimovna; Aslanov Qodir Ziyadullayevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida elektron darsliklar va mobil ta’lim texnologiyalarining o‘rni, ularning ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati hamda o‘quv jarayoniga ta’siri keng tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida elektron darsliklarning interaktiv imkoniyatlari, mobil ilovalarning ta’limdagi qo‘llanilishi, raqamli ta’lim muhitining shakllanishi va sun’iy intellekt asosidagi texnologiyalarning integratsiyasi o‘rganildi. Shuningdek, mobil ta’lim texnologiyalarining o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, kreativligi va axborot bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, elektron darsliklar va mobil texnologiyalar asosidagi ta’lim an’anaviy o‘qitish usullariga nisbatan samaraliroq natijalar berishi aniqlandi.