UNLI VA UNDOSH TOVUSHLARNI ORGANISHDA LEKSIK MASHQLARNI TASHKIL ETISJH - Tojiddinova Omina (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada unli va undosh tovushlarni o‘rganish jarayonida leksik mashqlarni tashkil etishning ahamiyati yoritilgan. Leksik mashqlar o‘quvchilarda tovush-harf munosabatini mustahkamlash, so‘z boyligini oshirish hamda to‘g‘ri talaffuz va yozuv ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi tahlil qilingan. Shuningdek, interfaol va didaktik yondashuvlar orqali mashg‘ulotlarni samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Mazkur yondashuvlar o‘quvchilarning tilga bo‘lgan qiziqishini oshirib, ularning mustaqil fikrlash va ijodiy faoliyatini rivojlantirishga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.