UZBEK TILINING MILLIY IDENTIFIKATSIYANI SHAKLLANTIRISHDAGI O’RNI - Abduraxmonova Asalxon Baxtiyorjon qizi; Bogdanovich Gennadiy Aleksandrovich. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyin milliy o‘zlikni shakllantirishda o‘zbek tilining o‘rni tahlil qilinadi. Yozuvdagi tarixiy o‘zgarishlar, davlatning til siyosati, tilning ta’lim, madaniyat va yoshlar hayotiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Ayniqsa, ikki tillilik (bilingvizm) va ta’lim sifatiga oid zamonaviy muammolarga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot o‘zbek tilining milliy o‘zlik va madaniy merosning ajralmas qismi sifatidagi ahamiyatini ta’kidlaydi.