QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARI - Amangeldiyeva Zulxumor Abduali qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola qayta tiklanuvchi energiya manbalari — quyosh va shamol energiyasining mohiyati hamda ularning bugungi kundagi dolzarbligini yoritishga bag‘ishlangan. Unda muqobil energiya manbalarining tabiiy resurslarni tejashdagi o‘rni, atrof-muhitni muhofaza qilishdagi ahamiyati hamda energiya ta’minotidagi barqarorlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, quyosh va shamol energiyasidan foydalanish texnologiyalarining ishlash tamoyillari, ularning afzallik va kamchiliklari hamda amaliy qo‘llanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqola yakunida qayta tiklanuvchi energiya manbalarining istiqbollari va ularni keng joriy etish zarurati haqida xulosalar beriladi.