SINGLE PAGE APPLICATION (SPA) TEXNOLOGIYASI YORDAMIDA ELEKTRON KUTUBXONA YARATISH - Erkinov J. D; Shonazarov F. S. (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Single Page Application (SPA) texnologiyasi asosida zamonaviy elektron kutubxona platformasini yaratishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida SPA arxitekturasi, foydalanuvchi interfeysi, ma’lumotlar bazasi bilan ishlash, REST API integratsiyasi hamda elektron kutubxona tizimining samaradorligi o‘rganildi. Shuningdek, platformaning foydalanuvchilar uchun qulayligi, tezkor ishlashi va ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, SPA texnologiyasi asosida yaratilgan elektron kutubxona tizimlari an’anaviy veb-platformalarga nisbatan yuqori tezlik, interaktivlik va foydalanuvchi tajribasini ta’minlaydi. Maqolada tizimni rivojlantirishning istiqbolli yo‘nalishlari ham keltirilgan.