OG‘ISHGAN XULQ-ATVORGA EGA BO‘LGAN O‘QUVCHILAR BILAN KORREKSION MASHG‘ULOTLAR SAMARADORLIGI - Begancheva Mahbuba Faxriddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktabida og‘ishgan xulq-atvorga ega bo‘lgan o‘quvchilar bilan olib boriladigan korreksion-rivojlantiruvchi mashg‘ulotlarning mazmuni va samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot Buxoro viloyati Olot tumani 4-sonli maktabi misolida o‘tkazilgan bo‘lib, unda agressivlik, maktab intizomini buzish, o‘quv faoliyatiga nisbatan salbiy munosabat kabi og‘ishgan xulq- atvor shakllarini namoyon etuvchi o‘quvchilar bilan olib borilgan psixologik- pedagogik korreksiya ishlari yoritilgan. Maqolada maktab psixologining diagnostika, individual va guruhli mashg‘ulotlar, ota-onalar va o‘qituvchilar bilan hamkorlikdagi faoliyati hamda ushbu ishning natijalari va muammolari muhokama qilinadi.