BITIRUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI VA SAMARADORLIK OMILLARI - Shoira Eshankulova Saitnasimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktabi bitiruvchilarini kasbga yo‘naltirish jarayonida maktab psixologining muhim o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot Shahrisabz tumani 33-sonli maktabi bitiruvchilari misolida o‘tkazilgan bo‘lib, unda psixologik diagnostika, individual va guruhli maslahatlar, kasbiy orientatsiya tadbirlarining samaradorligi baholangan. Maqola maktab psixologining shaxsning qiziqishlari, qobiliyatlari va bozor talablari asosida to‘g‘ri kasb tanlashga ko‘maklashishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi hamda amaliy tavsiyalar beradi.