O‘SMIRLARDA TUNGI INTERNET FAOLLIGINING PSIXOLOGIK VA EMOTSIONAL OQIBATLARI - Abduvaliyeva Diyora Nazirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘smirlar orasida tungi internet faolligining psixologik va emotsional holatga ta’siri tahlil qilingan. Internet va ijtimoiy tarmoqlardan kechki hamda tungi vaqtlarda ortiqcha foydalanish natijasida yuzaga keladigan uyqu buzilishlari, hissiy beqarorlik, xavotir, stress, diqqat susayishi va ijtimoiy munosabatlardagi muammolar ilmiy jihatdan yoritilgan.Tungi internet faolligining o‘quvchilar ruhiy salomatligiga salbiy ta’sirini kamaytirish bo‘yicha psixologik tavsiyalar hamda profilaktik yondashuvlar bayon etilgan. Ota-onalar, pedagoglar va psixologlarning hamkorlikdagi faoliyati orqali o‘smirlarning sog‘lom psixologik muhitini shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.