MAKTABDA PSIXOLOGIK XIZMATNI SAMARALI TASHKIL ETISH ORQALI O‘QUVCHILARNING EMOTSIONAL BARQARORLIGINI TA’MINLASH - Mamanazarova Manzuraxon Abdualiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabda psixologik xizmatni samarali tashkil etish orqali o‘quvchilarning emotsional barqarorligini ta’minlash masalasi yoritilgan. O‘quvchilarning hissiy holati, emotsional rivojlanishi va psixologik sog‘lomligi ta’lim jarayonida muhim ahamiyatga ega ekanligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, maktab psixologining diagnostik, profilaktik, korreksion va maslahat berish faoliyatlari orqali o‘quvchilarda stress, xavotir, agressiya va emotsional beqarorlik holatlarini kamaytirish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada psixologik xizmatning samarali tashkil etilishi o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, o‘qishga motivatsiyasi hamda shaxsiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan.