INKLYUZIV TA’LIMDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI VA VAZIFALARI - Eshchanova Feruza Kenjayevna; Jumaniyozova Zumrad Shavkatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tizimida maktab psixologining o‘rni va vazifalari yoritilgan. Inklyuziv ta’lim jarayonida alohida ta’lim ehtiyojiga ega bo‘lgan o‘quvchilarni psixologik qo‘llab-quvvatlash, ularning ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy rivojlanishini ta’minlashda psixolog faoliyatining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologining o‘quvchilar, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikdagi faoliyati, psixodiagnostika, psixoprofilaktika hamda korreksion- rivojlantiruvchi ishlarni tashkil etish masalalari bayon etilgan. Maqolada inklyuziv ta’lim muhitida sog‘lom psixologik muhit yaratish va barcha bolalarning teng ta’lim olish huquqini ta’minlashda psixologning muhim o‘rni asoslab berilgan.