YOSHLARNI ONGLI KASB TANLASHGA TAYYORLASHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Boboxonov Bekzod Panji o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada yoshlarni ongli kasb tanlashga tayyorlashning pedagogik shart-sharoitlari, kasbga yo‘naltirish jarayonining psixologik-pedagogik jihatlari hamda o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, yoshlarning kelajak kasbini to‘g‘ri tanlashida maktab, oila, pedagog va psixolog hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etish, kasbiy motivatsiyani shakllantirish, mehnat bozori talablarini inobatga olish hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning muhim jihatlari bayon etilgan. Yoshlarni ongli kasb tanlashga tayyorlash ularning kelajakdagi muvaffaqiyati va jamiyat taraqqiyotida faol ishtirok etishining muhim omili ekanligi asoslab berilgan.