OILADA OTA-ONA VA FARZAND O‘RTASIDAGI SOG‘LOM MUNOSABATLARNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Rahimova Nodira Ramanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oilada ota-ona va farzand o‘rtasidagi sog‘lom munosabatlarning psixologik ahamiyati yoritilgan. Oilaviy muhit bolaning shaxs sifatida shakllanishida, uning ruhiy barqarorligi, ijtimoiy moslashuvi va ma’naviy kamolotida muhim omil ekanligi tahlil qilingan. Maqolada ota-onaning mehr- muhabbati, e’tibori, samimiy muloqoti va to‘g‘ri tarbiyaviy yondashuvi farzandning o‘ziga bo‘lgan ishonchi, emotsional holati hamda ijobiy xulq-atvorining rivojlanishiga ta’siri haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, oiladagi nizolar, befarqlik va noto‘g‘ri munosabatlarning bola ruhiyatiga salbiy ta’siri ham ilmiy-psixologik jihatdan tahlil etilgan. Maqolada sog‘lom oilaviy muhitni shakllantirish, ota-ona va farzand o‘rtasidagi ishonchli munosabatlarni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.