BOLALARNING PSIXOLOGIK HOLATINI O‘RGANISH VA PSIXOLOGIYANING TARBIYADAGI O‘RNI - Abdullayeva Hilola Turgunbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada bolalarning psixologik holatini o‘rganishning asosiy yo‘nalishlari hamda psixologiya fanining tarbiya jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Bolalarning emotsional, kognitiv va ijtimoiy rivojlanish xususiyatlarini aniqlashda qo‘llaniladigan psixologik metodlar tahlil qilinadi. Shuningdek, tarbiya jarayonida psixologik bilimlardan foydalanishning ahamiyati, bola shaxsining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar va pedagog-psixolog hamkorligi muhokama etiladi.