O‘QUVCHILARNING O‘QUV MOTIVATSIYASINI RIVOJLANTIRISH VA BILIM OLISHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA PSIXOLOGIK TRENINGLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Jardamova Marxabo Axmadaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarning o‘quv motivatsiyasini rivojlantirish hamda bilim olishga bo‘lgan qiziqishlarini oshirishda psixologik treninglarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishi, mustaqil fikrlashi, o‘ziga bo‘lgan ishonchi va faolligini shakllantirishda psixologik treninglarning samarali vosita ekanligi tahlil qilingan. Shuningdek, trening mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarda ijobiy motivatsiya, muloqot madaniyati, jamoada ishlash ko‘nikmalari va stressga chidamlilikni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Psixologik treninglarning o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, ta’lim samaradorligi hamda ruhiy holatiga ijobiy ta’siri haqida ilmiy va amaliy fikrlar bayon etilgan. Shu bilan birga, ta’lim muassasalarida motivatsion treninglarni samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.