PSIXIK RIVOJLANISH VA TA’LIMNING O‘ZARO BOGʻLIQLIGI - Temirova Sevara Mansurovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada psixik rivojlanish va ta’lim jarayonining o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilingan. Shaxsning kognitiv, emotsional va ijtimoiy rivojlanishida ta’limning o‘rni, shuningdek, psixik taraqqiyot bosqichlarining o‘quv jarayoniga ta’siri yoritilgan. L. S. Vygotskiy, J. Piaget va boshqa olimlarning nazariyalari asosida ta’lim va rivojlanishning uyg‘unligi ilmiy jihatdan sharhlanadi.