FRAGMENTATSIYALANGAN EKOTIZIMLARDA SUTEMIZUVCHILAR VA SUDRALIB YURUVCHILARNING EKOLOGIK KORIDORLARINI MODELLASHTIRISH: MOSLASHUVCHANLIK VA MUHOFAZA MEZONLARI - Zokirova Gulnora; Qosimova Yodgorxon; Alijonova Dilnoza (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda antropogen omillar ta’sirida landshaftlarning parchalanishi (fragmentatsiyasi), bu jarayonning sutemizuvchilar va sudralib yuruvchilar populyatsiyalariga ta’siri hamda ularning yashab qolishini ta’minlovchi ekologik koridorlarni modellashtirish mezonlari tahlil qilinadi.