TERIOLOGIYA FANINING SHAKLLANISHI VA OʻRGANILISH TARIXI - Zokirova Gulnora; Yursunaliyeva Diyora; Madaminova Muhayyoxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada teriologiya (sutemizuvchilar haqidagi fan) sohasining vujudga kelishi, uning tarixiy taraqqiyot bosqichlari va fundamental burilish nuqtalari tahlil qilinadi. Qadimgi davrlardagi empirik bilimlardan tortib, zamonaviy molekulyar-genetik tadqiqotlargacha boʻlgan davr tizimli ravishda yoritilgan. Shuningdek, maqolada jahon va Oʻrta Osiyo hududida teriologik tadqiqotlarning rivojlanishiga hissa qoʻshgan olimlar va ularning ilmiy yutuqlari aks etgan.