JAHON DINLARI TOʻGʻRISIDA - MASAIDOVA MALOXATXON NAZMIDDINOVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada muallif jahon dinlari tarixi, xususiyatlari, vazifalari va vazifalarini atroflicha tahlil qiladi. Xususan, buddizmni koʻrib chiqib, uning paydo boʻlish tarixini, uning xristian va islom dinlaridan farqini bayon qiladi. Tarixiy ketma- ketlikda xristianlik va islom dinini bayon etadi. Kalit soʻzlar: Din, tarix, buddizm, xristianlik, islom, amrlar, m