MAVZU: SHAXSLARARO MUOMALANING SHAXS TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Oqboyeva Mahliyo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada shaxslararo muomalaning inson shaxs sifatida shakllanishi va taraqqiyotidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shaxs rivojlanishida muloqotning psixologik, pedagogik va ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, insonning jamiyatga moslashuvi, dunyoqarashi, ma’naviy kamoloti hamda kommunikativ kompetensiyalarining shakllanishida shaxslararo muomalaning ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot natijasida samarali muomala va sog‘lom kommunikativ muhit shaxs taraqqiyotining muhim omillaridan biri ekanligi aniqlangan.