TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA NATYURMORT JANRINING BADIIY-ESTETIK VA PEDAGOGIK AHAMIYATI - Ro‘ziboyeva Sarvinoz Bahtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada tasviriy san’at ta’limida natyurmort janrining badiiy- estetik va pedagogik ahamiyati yoritilgan. Natyurmort kompozitsiyasida oddiy buyumlarning obrazli talqini, rang, yorug‘-soya, faktura va kompozitsion yechim orqali san’at asari darajasiga ko‘tarilishi tahlil qilingan. Mazkur janr o‘quvchi va talabalarda kuzatuvchanlik, estetik did, ijodiy tafakkur hamda tasviriy savodxonlikni rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.