TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA BOLALARNING RANG SEZGIRLIGINI RIVOJLANTIRISH - Xudoyorov Sanjarbek O‘ktam o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada bola tasviriy faoliyatida rangtasvir metodikasining pedagogik va estetik ahamiyati yoritilgan. Rangtasvir mashg‘ulotlari bolalarda kuzatuvchanlik, rang sezgirligi, ijodiy tafakkur va o‘z his-tuyg‘ularini tasvir orqali ifodalash ko‘nikmalarini rivojlantirishi asoslab berilgan. Shuningdek, mashg‘ulotlarni yosh xususiyatlariga mos, ko‘rgazmali, erkin ijodga asoslangan va zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘un holda tashkil etish zarurligi ko‘rsatib berilgan.