RANGLI CHIZMALARNI IDROK ETISHDA RASSOM NIGOHI VA MUHANDIS ANIQLIGINING O‘ZARO UYG‘UNLIGI - Xayrullayeva Charos Xayrulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada rangli chizmalarni idrok etishda rassom va muhandis tafakkurining o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Unda rangning badiiy-estetik mazmuni hamda texnik chizmalardagi axborot beruvchi vazifasi o‘zaro taqqoslanadi. Rassom rang orqali obraz, kayfiyat va kompozitsion uyg‘unlikni ifodalasa, muhandis rangni standart, aniqlik va funksional belgi sifatida qabul qilishi asoslab beriladi. Maqola fan va san’at uyg‘unligini ochib berishi bilan amaliy va nazariy ahamiyat kasb etadi.