SO’Z TARKIBINI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI O’RGANISHDA QO’LLASH - Turaboyeva Maxliyo Kozimbekovna; Rustamova Maftuna. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ona tili ta’limida so‘z tarkibini o‘qitish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari keng yoritilgan. Tadqiqotda so‘z tarkibini o‘rganishning nazariy ahamiyati, o‘quvchilarning lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni hamda innovatsion yondashuvlarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Xususan, o‘zak va qo‘shimchalarni o‘rgatishda interfaol metodlardan foydalanishning didaktik imkoniyatlari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash faoliyatini shakllantirishdagi pedagogik ahamiyati ilmiy asosda ochib berilgan. Maqolada “Aqliy hujum”, “Klaster”, “BBB”, “Sinkveyn”, “FSMU” kabi interfaol metodlarning so‘z tarkibini o‘qitishdagi samaradorligi misollar asosida izohlangan. Shuningdek, axborot-kommunikatsion texnologiyalar, multimedia vositalari va elektron ta’lim resurslaridan foydalanish o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirishi, bilimlarni mustahkamlashi hamda nazariy tushunchalarni amaliy faoliyat bilan bog‘lash imkonini yaratishi ta’kidlangan.