SHAXLARDAGI IRODANING PSIXOLOGIK SIFATLARI - Kulmanova Janar Xidirbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada shaxslardagi irodaning psixologik sifatlari va ularning inson faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Iroda insonning maqsad sari intilishi, qiyinchiliklarni yenga olishi hamda ongli ravishda o‘z xatti-harakatlarini boshqarishida muhim psixologik omil sifatida talqin qilinadi. Shuningdek, qat’iyatlilik, sabr-toqat, mustaqillik va mas’uliyat kabi irodaviy sifatlarning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi.