NERV TIZIMINING INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI - Abdusamatova Mohira Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nerv tizimining tuzilishi, vazifalari, inson organizmidagi ahamiyati hamda markaziy va periferik nerv tizimining faoliyati haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, nerv hujayrasi — neyronning tuzilishi, refleks hodisasi va nerv tizimini sog‘lom saqlash usullari yoritilgan.