RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING TA’LIMDAGI O’RNI - Zafarjonova Parvina Ahmadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ta’lim tizimida raqamli texnologiyalardan foydalanishning samaradorligi keng tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi ta’lim jarayoniga yangi imkoniyatlar olib kirib, o‘qitish usullarini tubdan o‘zgartirmoqda. Maqolada elektron darsliklar, onlayn platformalar, masofaviy ta’lim va interaktiv metodlarning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ijobiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, axborotni tahlil qilish va zamonaviy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlari oshishi ko‘rsatib berilgan.