MAHMUDXO‘JA BEHBUDIY ILMIY MEROSINING O‘RGANILISHI VA BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Rahmatova Maftuna Shovqiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Mahmudxo‘ja Behbudiyning ilmiy-ma’rifiy merosi, uning jadidchilik harakatidagi o‘rni, ijtimoiy-siyosiy qarashlari hamda bugungi kunda ushbu merosning dolzarbligi tahlil qilinadi. Muallifning asarlari, pedagogik faoliyati va millat ravnaqiga qo‘shgan hissasi yoritilib, ularning zamonaviy jamiyat uchun ahamiyati asoslab beriladi.