TXK JARAYONLARINI TAKOMILLASHTIRISH ORQALI TRANSPORT VOSITALARINING EKSPLUATATSIYA KO‘RSATKICHLARINI YAXSHILASH - Khaluddin Rasuli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada transport vositalariga texnik xizmat ko‘rsatish (TXK) jarayonlarini takomillashtirish orqali ularning ekspluatatsiya ko‘rsatkichlarini yaxshilash masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida an’anaviy va zamonaviy TXK tizimlari solishtirilib, diagnostikaga asoslangan xizmat ko‘rsatish, raqamli monitoring, sun’iy intellekt va profilaktik yondashuvlarning afzalliklari ochib berilgan. Shuningdek, transport vositalarining ishonchliligi, iqtisodiy samaradorligi, ekologik xavfsizligi va xizmat muddati kabi asosiy ko‘rsatkichlarga TXK jarayonlarining ta’siri asoslab berilgan. Natijada TXK tizimini optimallashtirish transport tizimining barqaror rivojlanishiga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslangan.