TO’QIMACHILIK MAHSULOTLARINI EKSPORT QILISHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Alisherov Muxammadali Otabek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi toʻqimachilik sanoatining jahon bozoridagi oʻrni, so`nggi yillardagi eksport dinamikasi va ushbu jarayonda yuzaga kelayotgan strategik muammolar tahlil qilinadi. Soʻnggi yillarda tarmoqda xomashyo eksportidan tayyor mahsulot eksportiga oʻtish tendensiyasi kuzatilayotgan boʻlsa-da, logistika xarajatlari, xalqaro ekologik sertifikatlashtirish (ESG) va brending sohasida muammolar saqlanib qolmoqda. Maqolada mazkur muammolarni bartaraf etishga qaratilgan innovatsion va tarkibiy yechimlar ilmiy jihatdan asoslab berilgan.