O‘QUVCHILARNING KASB-HUNAR TANLASHDA YO‘L QO‘YADIGAN STRATEGIK XATO VA KAMCHILIKLARI: PSIXOLOGIK VA SOTSIAL TAHLIL - Tursunboyeva Muqaddam Samaritdinovna; Xojiyeva Shoira Rahmatullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablari o‘quvchilarining bitirish arafasida kasb-hunar tanlash jarayonida yo‘l qo‘yadigan tipik psixologik, kognitiv va sotsial xatoliklari tadqiq etiladi. Matnda tashqi manipulyatsiyalar, soxta nufuz (prestiž) ketidan quvish, shaxsiy qobiliyatlarni noto‘g‘ri baholash va mehnat bozoridagi dinamikani tushunmaslik kabi kamchiliklar ilmiy asosda yoritilgan.