O‘QUVCHILARNING KASB-HUNAR TANLASHDA YO‘L QO‘YADIGAN STRATEGIK XATO VA KAMCHILIKLARI: PSIXOLOGIK VA SOTSIAL TAHLIL - Tursunboyeva Muqaddam Samaritdinovna; Xojiyeva Shoira Rahmatullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy-metodik maqolada maktab muhitiga moslashishda qiyinchilikka uchrayotgan (dezadaptatsiya holatidagi) o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari, ushbu muammoning kelib chiqish omillari hamda ularni bartaraf etishda maktab psixologining qo‘llab-quvvatlash tizimi tadqiq etiladi. Maqolada maktab dezadaptatsiyasining kognitiv, emotsional va xulq-atvor ko‘rinishlari tahlil qilinib, boshlang‘ich va o‘smirlik davridagi bolalar bilan olib boriladigan psixokorreksion ishlar, ota-onalar va pedagoglar jamoasi bilan hamkorlik algoritmlari ilmiy-amaliy jihatdan asoslab berilgan.