KASB TANLASHNING INSON FAOLIYATIGA TA’SIRI - Yusupova Sharofat Xayrullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada kasb tanlash fenomenining inson faoliyati, ruhiy salomatligi, ijtimoiy statusi va shaxsiy kamoloti bilan bog‘liq o‘zaro aloqalari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotda J. Hollandning shaxs-muhit muvofiqligi nazariyasi, A. Maslouning o‘z-o‘zini realizatsiya qilish kontseptsiyasi va zamonaviy mehnat psixologiyasi tendensiyalari integratsiya qilingan. Maqolada to‘g‘ri va noto‘g‘ri kasbiy orientatsiyaning shaxsiyat destruksiyasiga hamda hayotiy muvaffaqiyat trayektorasiga ko‘rsatadigan deterministik ta’siri ilmiy asoslab berilgan.