PSIXOLOGIYANING INSON XULQ-ATVORIGA TA’SIRI - Gapporova Ma'mura Sadullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada psixologiya fanining inson xulq-atvorini shakllantirish, korreksiyalash va boshqarishdagi fundamental hamda amaliy ta’siri tizimli tahlil qilinadi. Tadqiqotda bixevioral, kognitiv va neyropsixologik yondashuvlar o‘zaro integratsiya qilinib, miya tuzilmalari, affektiv jarayonlar va ijtimoiy muhitning inson harakatlaridagi o‘rni yoritilgan. Maqolada zamonaviy axborot iqtisodiyoti sharoitida shaxsning proaktiv xulq-atvor modeliga o‘tish mexanizmlari ilmiy asoslab berilgan.