RAHBAR FAOLIYATI HAQIDA ZAMONAVIY PSIXOLOGIK QARASHLAR - Mamajonova Nozimaxon Mahmudjon qizi; Sharipova Zarnigor Ravshanbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada rahbar faoliyati haqida zamonaviy psixologik qarashlar, rahbar shaxsining psixologik xususiyatlari, boshqaruv jarayonida kommunikativ kompetensiyaning o‘rni hamda samarali rahbarlikning psixologik omillari yoritilgan. Shuningdek, rahbarning jamoa bilan ishlash uslubi, motivatsiya yaratish qobiliyati va zamonaviy boshqaruv tamoyillarining inson psixologiyasiga ta’siri tahlil qilingan.