BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING YOSH VA IJTIMOIY PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Kamoldinov Islomjon Kamoldinovich; Saydaliyeva Mashrabxon Muxtorovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh va ijtimoiy-psixologik xususiyatlari, ularning psixik rivojlanish bosqichlari, ta’lim jarayonidagi o‘ziga xos jihatlari hamda ijtimoiy muhitning bola shaxsiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim davrida o‘quvchilarning diqqat, xotira, tafakkur va muloqot ko‘nikmalarining shakllanishi psixologik jihatdan tahlil qilingan.