RAQAMLI AVLOD BOLALARIDA JONLI MULOQOT KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Jumaboyeva Madina Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar muhitida voyaga yetayotgan bolalarda jonli muloqot ko‘nikmalarining shakllanish jarayoni hamda uning psixologik asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, gadjetlar va ijtimoiy tarmoqlardan ortiqcha foydalanish natijasida bolalarning emotsional yaqinlik, tinglash, fikrni erkin ifodalash va ijtimoiy moslashuv kabi kommunikativ kompetensiyalarida yuzaga kelayotgan muammolar yoritilgan. Maqolada maktab psixologi, pedagog va ota-onalarning hamkorligi asosida bolalarda samarali jonli muloqot madaniyatini rivojlantirishning psixologik-pedagogik usullari, interaktiv mashg‘ulotlar va amaliy tavsiyalar bayon etilgan. Tadqiqot davomida raqamli avlod vakillarida insoniy munosabatlarni mustahkamlash, empatiya va kommunikativ faollikni rivojlantirish bugungi ta’lim tizimining dolzarb vazifalaridan biri ekanligi asoslab berilgan.