VOLEYBOL O’YINIDA O’YINCHILARNI TANLAB OLISH USULLARI - J.T.O’razboyev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Uchda voleybol sport turida iqtidorli va istiqbolli o’yinchilarni saralab olish (seleksiya) bosqichlari, usullar va zamonaviy mezonlari yoritilgan. Tadqiqotda sportning antropometrik ko’rsatkichlari, jismoniy tayyorgar, psixofiziologik omillar va fikrlash usullarini boshqarish usullari tahlil qilish. , xavfsizlik’ich va chuqurlashtirilgan saralash bosqichida yo’l bo’ladigan xatolarga e’tiborni qaratishni hisobga olish. Maqola yordam voleybol bo’yicha murabbiylar, sport maktablari mutaxassislari va jismoniy tarbiya murabbiylari uchun jamoani amaliyotda amaliy qo’llanma bo’lib xizmat qiladi.