BADMINTONDA YAKKALIK VA JUFTLIK OʻYINLARI OʻRTASIDAGI FARQ - А.T.Sаydullаyev (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.Uch badminton sport turidagi maqolada ikki asosiy yoʻnalish — yakka (singles) va juftlik (doubles) bahslari oʻrtasidagi fundamental farqlar qiyosiy tahlil qilingan. Maqola har qanday ikki yoʻnalishning oʻziga xos taktikalari, maydon geometriyasi va rejalari, oʻyin dinamikasi sportchilardan talabgan jismoniy va jismoniy tayyorgarlik mezonlari yoritilgan. , juftlik oʻyinlaridagi rotatsiya (sheriklarning oʻrin almashishi) tizimi va yakkalik bahslaridagi individual makon nazorati mexanizmlari ilmiy-amaliy asoslangan asoslab berilgan. Maqola badminton bilan shug’ullanuvchi havoskorlar va murabbiylar uchun o’yin strategiyasini to’g’ridan- to’g’ri muhim manba bo’lib xizmat qiladi.