BOKSCHI QIZLARNING TO’G’RI VA YONLAMA ZARBALARI KINEMATIK KO’RSATKICHLARNI TAHLIL QILISH HAMDA ULARDAN QIYOSIY TAHLIL QILISH METODIKASI - L.G‘.Axmedov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Uch maqolada yuqori razryadli bokschi qizlarning to’g’ri va yonlama zarbalari mexanikasi zamonaviy kinematik tahlil usullari tadqiq etildi. tadqiqot natijalari sportchi qizlarning zarba berish jarayonidagi bo’g’inlar, harakat traektoriyasi, zarba va vaqt ko’rsatkichlari o’rganilib, xulosa qiyosiy tahlili o’ziga xos. Maqolada bokschi qizlarning biomexanik xususiyatlaridan kelib chiqqan holda zarba texnikasini ta yig’ish va mashg’ulot jarayonini optimallashtirish bo’yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqarish. Olingan ayollar boksida texnik xatolarni tuzatish va zarbani nazoratga xizmat qiladi.