YOSHLAR O‘RTASIDA KIBERJINOYATCHILIKNING OLDINI OLISHNING CHORA-TADBIRLARI - A.A.Iminov; Patidinov Saidislom Xusanboy oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida raqamli texnologiyalar rivojlanishi fonida yoshlar o‘rtasida kiberjinoyatchilikning tarqalishi, uning o‘ziga xos xususiyatlari va salbiy oqibatlari tahlil etiladi. Shuningdek, yosh avlodni kibermafkuraviy tahdidlardan himoya qilish, ularning huquqiy va raqamli savodxonligini oshirish hamda virtual makonda xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha amaliy chora-tadbirlar keng yoritiladi. Tadqiqot davomida xalqaro tajriba asosida milliy profilaktika tizimini takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.